Acasa > Din istoriea buchetului
din istoria buchetului

Arta aranjarii florilor a atins culmi inalte inca din Egiptul Antic , in China, Japonia, Grecia Antica, Persia. Multe popoare aveau forme traditionale de podoabe din flori.Bunaoara, in timpul serbarilor egiptencele purtau in mina cite o floare.
In Grecia ecxista obiceiul de a oferi ramuri de masline si lauri comandantilor marcanti de osti , invingatorilor in comprtitiile sportive, poetilor,rapsozilor.Grecilor antici le placeau cununile.Ele serveau ca podoabe la nunti si sarbatori, precum si primavara in cinstea zeitei Flora, care era considerata zeita desteptarii naturii.Romanii ii incununau cu coroane de mirt, viorele, edera si de trandafiri pe oaspetii scumpi.
In India ,Persia si in alte tari din Orient se dadea preferinta ghirlandelor impletite in forma de benzi lungi.Ele erau oferite oaspetilor de onoare , cintaretilor , impodobeau mesele de sarbatoare.
Obiceiul de a purta in timpul sarbatorilor nationale ghirlande de flori s-a pastrat su pina astazi in India,Birmania si in Filipine.
Bogatia deosebita de flori, cu care vekii locuitori ai Americii-triburile attecilor , incasilor si maia- isi impodobeau templele, depasea chiar si pe cea din Orient.
In sapaturile efectuate in diferite parti ale globului pamintesc arheologii gasesc vaze-obiacte de uz casnica ale oamenilor ce au trait cu milenii in urma.Adesea pe asemenea vaze sunt zugravite plante , flori ori procesiuni festive, unde oamenii poarta in mini ghirlande si coroane.
Mai tirziu , prin secolele XV1-XV11, erau raspindite sarbatorile de primavara, care evoluauin aer liber.Tineretul impletea coronite din flori de primavara,dansa sub copacii legati cu panglici pestrite.Inca din vremurile straveki in Moldova s-a pastrat un frumos obicei.Fetele,gatindu-se de hora, isi pun flori in par,, iar flacaii-la cheutoare ori la palarie, sau pur si simplu, la ureche.