Total Imagini: 523
   A nouatati din viata plantelor (1)
   Adresa juridica:Stauceni str. (3)
   Din istoriea buchetului (27)
    oferiti flori cit mai frecvent
    sa stim ce floare suntem
   Flori (267)
   Florile cantate in versuri (41)
   aranjamente gradini (17)
   arbori si arbusti (35)
   arta aranjarii (6)
   arta gradinii (11)
   cele mai frumoase gradini (4)
   citrice (7)
   legende despre flori (22)
   parfumuri proaspat culese (7)
   pentru dumneavoastra,femei (4)
   plante mirodenii (9)
   ritual fumegator (1)
   semnificatiea florilor (13)
   tratamente naturiste (12)
   vreau sa stiu mai multe despre (36)
Acasa > Din istoriea buchetului

din istoria buchetului

Arta aranjarii florilor  a atins culmi inalte inca din Egiptul Antic , in China, Japonia, Grecia Antica, Persia. Multe popoare aveau forme traditionale de podoabe din flori.Bunaoara, in timpul serbarilor egiptencele purtau in mina cite o floare.
     In Grecia ecxista obiceiul de a oferi ramuri de masline si lauri comandantilor marcanti de osti , invingatorilor in comprtitiile sportive, poetilor,rapsozilor.Grecilor antici le placeau  cununile.Ele serveau    ca podoabe la nunti si sarbatori, precum si primavara in cinstea zeitei Flora, care era considerata zeita desteptarii naturii.Romanii ii incununau  cu coroane de mirt, viorele, edera  si de trandafiri pe oaspetii scumpi.
In India ,Persia  si in alte tari din Orient se dadea preferinta  ghirlandelor impletite in forma de benzi lungi.Ele erau  oferite oaspetilor  de onoare , cintaretilor , impodobeau  mesele de sarbatoare.
Obiceiul de a purta in timpul sarbatorilor nationale ghirlande de flori s-a pastrat su pina astazi in India,Birmania  si in Filipine.
Bogatia deosebita de flori, cu care vekii locuitori ai Americii-triburile attecilor , incasilor si maia- isi impodobeau templele, depasea chiar si pe cea din Orient.
In sapaturile efectuate in diferite  parti ale globului pamintesc  arheologii  gasesc vaze-obiacte  de uz casnica ale oamenilor  ce au trait cu milenii in urma.Adesea pe asemenea vaze   sunt zugravite plante , flori ori procesiuni festive, unde oamenii poarta in mini ghirlande si coroane.
     Mai tirziu , prin secolele XV1-XV11, erau raspindite sarbatorile de primavara, care evoluauin aer liber.Tineretul impletea coronite din flori de primavara,dansa sub copacii legati cu panglici pestrite.Inca din vremurile straveki in Moldova s-a pastrat  un frumos obicei.Fetele,gatindu-se de hora, isi pun flori in par,, iar flacaii-la cheutoare ori la palarie, sau pur si simplu, la ureche.

160x600px