Total Imagini: 523
   A nouatati din viata plantelor (1)
   Adresa juridica:Stauceni str. (3)
   Din istoriea buchetului (27)
    oferiti flori cit mai frecvent
    sa stim ce floare suntem
   Flori (267)
   Florile cantate in versuri (41)
   aranjamente gradini (17)
   arbori si arbusti (35)
   arta aranjarii (6)
   arta gradinii (11)
   cele mai frumoase gradini (4)
   citrice (7)
   legende despre flori (22)
   parfumuri proaspat culese (7)
   pentru dumneavoastra,femei (4)
   plante mirodenii (9)
   ritual fumegator (1)
   semnificatiea florilor (13)
   tratamente naturiste (12)
   vreau sa stiu mai multe despre (36)
Acasa > Din istoriea buchetului

din istoria buchetului

Buchetul este   o forma mai recenta de podoabe din flori.In vremurile indepartate  oamenii nu faceau buchete.Si numai ziua Prozerpinei fetele din Siciliao serbau cu flori in mina.
Cuvintul buchet  provine din limba franceza "bouget\' cea ce inseamna ansamblu de flori.In Europa buchetul  ca forma de podoaba din flori isi face aparitia  in secolele X1V-XV. E drept ca de la inceput era folosit in calitate de   sursa de aroma si abea mai tirziu  se impune moda de a impodobi locuintele cu buchete, plasate in vaze sau cosulete.
Moda de a oferi  buchete  apare abea in sec X1X .In aciasta perioada es de sub tipar  diferite indreptare  speciale privind  alcatuirea buchetelor, in care erau descrise  tipurile de ficsare a florilor in vaze  sau cosulete , precum si semnificatia simbolica a florilor.
       Pe la sfirsitul sec X1X Iinceputul sec XX erau folosite asa numitele portbuchete, in care erau oferite florile.Portbuchetele  erau facute pe baza  unor pilnii decarton, imbracate cu dantela ajurata, atlas ori tul.Lujerele florilor erau ficsate pe pilnie si toate erau mascate cu muschi verde.Erau folosite si portbuchete mininaturale din argint sau suflate cu aur.
       Destul de raspindite  erau buchetele Makart, numite astfel in cinstea decoratorului vienez Hans Macart.Pentru alcatuirea unor astfel de buchete erau folosite  diferite erburi vopsite,pene de paun, flori naturale uscate si artificiale.
      Erau la moda buchete uriase  puse in vaze, in cosulete de flori cu firet aurit  si cu ciucuri.Un mare interes  prezentau asa numitele platouri cu flori confectionate dintr-o carcasa de sirma.Ele erau acoperite cu muschi , pe care erau repartizate flori naturale  cu frunze si crengute. De material suplimentar erau folosite  diferite panglici si dantele.
      Toate  formele acestea de buchete  erau deosebit de complicate si cereau de la un decorator o mare maestrie.
     Timpul trecea  si frumoasa traditie de alcatuire a buchetelor a continuat sa se dezvolte si sa se perfectioneze.Buchetul contemporan ne uimeste nu  numai prin inbinarea armonica  a culorilor, liniilor si formelor, ci si prin plasticitatea  sa, prin expresia filosofica a vietii.

160x600px