arta gradinii: 11
   gradina obiect estetic (1)
   gradina persana (1)
   gradina viitorului (1)
   gradinile americane (1)
   gradinile arabe (1)
   gradinile chineze (2)
   gradinile in sec xx (1)
   gradinile indiene (1)
   gradinile japoneze (2)
Acasa > arta gradinii > gradina viitorului

gradina viitorului

Problema unei  "gradini  a viitorului\\ " se punea inca din 1926 de catre Gustav Alliger , intr-un studiu  publicat cu prilejul  expozitiei de gradini  de la Dresda, se gindea la o noua gradina   a viitorului.
    In prezent  gradinile  viitorului aduc legumicultura la oras. Agrucultura hidroponica , adica cresterea plantelor numai cu apa, fara sol .Agicultura hidroponica este practicata in orase mari, unde spatiile pentru cultivarea plantelor sunt foarte mici si deja promite sa devina agricultura viitorului.Deja in Statele Unite metoda se folosete pentru inverzirea  acoperisurilor. Astfel cladirile devin un suport pentru  gradini suspendate, pentru sere hidroponice.
   Gradinile verticale  de asemenea sunt niste gradini ale viitorului.Ele readuc la viata peretii degradati de trecerea  timpului si de conditiile meteorologice si ele pot fi amenajate intr-un spatiu mai restrins si pun la incercare celor care le proicteaza.
   As mentiona , ca  rocaria va fi gradina organica a viitorului.Aranjamentele din pietre  revin in prim plan, datorita elementelor  din care sunt realizate; roci, nisip, flori,gazon , apa s.a.   Gradina organica este acea gradina  in care se folosesc in locul substantelor chimice de sinteza-ingrasaminte organice.
    O alta idee a gradinii viitorului este- conservarea resurselor.Nimic nu se arunca din gradina, dar nici  nu se transforma intr-o groapa de gunoi.Tot ce provine de la plante bolnave -se arde. Astfel se va scapa de parazitii plantelor. Udati gradina atunci cind este necesar, nu pentru ca va place sa vedeti florile  cu stropi de apa pe ele.
160x600px