Din istoriea buchetului: 27
   oferiti flori cit mai frecvent (13)
    buchete pentru artisti
    buchete pentru jubileu
    buchete pentru mireasa
    buchete pentru scoala
    buchete pentru ziua de nastere
    oferirea florilor la nasterea
   sa stim ce floare suntem (11)
Acasa > Din istoriea buchetului > oferiti flori cit mai frecvent

oferiti flori

Nici  un eveniment solemn din viata  noastra  nu trece fara  flori.Florile sunt mijlocitori ideali de a ne exprima sentimentele.Datorita lor ne putem croi drum spre  inimile oamenilor.
      Florile ce urmeaza sa  fie oferite cuiva trebuie  sa se aleaga cu mare grija, totdeauna  tinind cont  cui si cu ce ocazie  le oferim.
Cea ce se potriveste  pentru o persoana si la o anumita ocazie, nu se potriveste pentru  alta persoana si la o alta ocazie.Astefel bunaoara , un buchet  de flori modeste de padure, sau de cimp poate fi oferit in zilele obisnuite, in schimb nu se va oferi  la un jubileu sau la receptii solemne.Buchetele jingase de viorele, lacramioare sau de ghiocei  se potrivesc de minune pentru a fi inminate unei femei.Unui barbat insa  se recomanda sa-i prezentam gladiole, crizanteme sau bujori.Florile  de un roz  suav sau de un albastru deschis  pot fi oferite fetelor mari, iar cele de un rosu aprins , galbene sau de un albastru inchis- oamenilor in virsta.
       Se recomanda sa oferim un numar impar de flori,deoarece  dispozitiea lor asimetrica in glastra capata  un aspect mai elegant.Buchetele prea mari par plicticoase  si neinteresante.Un singur trandafir e in stare sa faca  mai mare placere, decit un brat intreg de plante ce nu se asorteaza.Cind daruim flori, ele se duc in mina stinga, ca dreapta sa ne fie libera pentru salutare.
      Daca in ospetie vine o pereche invitata , barbatul inmineaza florile stapinei, chiar daca este sarbatorit stapinul casei.
     Un tinar bine crescut, venind in casa fetei, careia ii face curte, va aduce doua buchete.In primul rind va inmina  un buchet mamei, abea dupa aceia fiicei.
     Acceptind buchetul, e bine sa ne manifestam incintarea, sa spunem citeva cuvinte de multamire.Florile sunt plasate pe loc intr-o vaza p[otrivita si pusa la un loc vazut  ca sa le admire toti oaspetii.
160x600px