Total Imagini: 523
   A nouatati din viata plantelor (1)
   Adresa juridica:Stauceni str. (3)
   Din istoriea buchetului (27)
   Flori (267)
   Florile cantate in versuri (41)
   aranjamente gradini (17)
   arbori si arbusti (35)
   arta aranjarii (6)
   arta gradinii (11)
   cele mai frumoase gradini (4)
   citrice (7)
   legende despre flori (22)
   parfumuri proaspat culese (7)
   pentru dumneavoastra,femei (4)
   plante mirodenii (9)
   ritual fumegator (1)
   semnificatiea florilor (13)
   tratamente naturiste (12)
   vreau sa stiu mai multe despre (36)
Acasa > plante mirodenii

rozmarin

Rozmarinul   este o  planta  aromata foarte indragita. .In Evul Mediu , rozmarinul  era considerat ,datorita  aromei de canfor  si tamie o mirodenie fermecata , si era folosita pentru purificare in timpul ceremoniilor religioase.
Crestere: la bitrinete, rozmarinul poate atinge  pana la 2 m inaltime si tot 2 m diametrul. Daca se va culege lastarii mai des , se poate mentine tufarul mai mic.Florile albastr-azurii  sunt foarte decorative.In aier liber se deschid din mai, iar la plantele de ghiveci  care erneaza  se deschid deja din februarie.
Loc ; mirodenia vesnic verde  suporta putin ger, dar are probleme cu soarele de iarna.De aceia sunt bune locurile   care sunt insorite  vara  si umbrite iarna.Rozmarinul poate fi umbrit cu vreascuri  de molid sau poate fi cultivat in ghivece care toamna  tarziu se aduc  in casa.
Cultivare: foarte rezistente la ger (pana la -22 gr) sunt soiurile  ARP,Hill hardy sau Veitshochheim. Mirodenia se planteaza de preferinta primavara .Cultivarea   prin seminte dureaza nult timp.In august , rozmarinul  se poate inmulti  prin butasi.
Folosire: sub forma de ceai,frunzele ca niste ace  actioneaza contra lipsei de apetit si atulburarilor de digestie.Saculetele  aromate  pline de razmarin  se aseaza in dulapuri , pentru a indeparta insectele.Ca adaos de baie, rozmarinul amelioreaza durerile articulare, iar ca unguent  ajuta contra umflaturilor.
Sfat-rozmarinului nu-i place  sa fie mutat.Lsati-l sa creasca cat mai nestingherit.
160x600px