Total Imagini: 523
   A nouatati din viata plantelor (1)
   Adresa juridica:Stauceni str. (3)
   Din istoriea buchetului (27)
   Flori (267)
   Florile cantate in versuri (41)
   aranjamente gradini (17)
   arbori si arbusti (35)
   arta aranjarii (6)
   arta gradinii (11)
   cele mai frumoase gradini (4)
   citrice (7)
   legende despre flori (22)
   parfumuri proaspat culese (7)
   pentru dumneavoastra,femei (4)
   plante mirodenii (9)
   ritual fumegator (1)
   semnificatiea florilor (13)
   tratamente naturiste (12)
   vreau sa stiu mai multe despre (36)
Acasa > plante mirodenii

salvia officinalis

Salvia exista in   lume  aproximativ peste 800 de soiuri  cu arome diferite.  Exista soiuri  cu arome de ananas, lamie, sau pepene  galben.
    CRESTERE :exemplarela mai batrine  ale  Salviei pot atinge o inaltime  de 120 cm , dar de obicei planta are o inaltime de  60 cm.Frunzele sunt de culoare gri-verzi.Florile   sunt foarte  atragatoare   in lunile iunie, iulie  chiar si pentru albine si bondari..
   LOC:  Salvia creste bine pe un sol calcaros, mai degraba uscat si slab, in  bataia soarelui..Mirodenia aproape vesnic verde creste in ghiveci  si este modesta.Iarna necesita o proterctie  contra ihgeturilor.
 CULTIVARE: salvia  este longeviva si se planteaza primavara in strat sau se seamana in  in mai in aier liber.Ingrasamintul potrivit este  compostul natural., dozat cu masura si administrat in aprilie.
  FOLOSIRE; ceaiul de salvie  ajuta la ameliorarea   slabiciunii generale si a atacurilor de transpiratie, ca si la ameliorarea tusei.Pe piele extractul de salvie  stimuleaza vindecarea ranilor.Mai putin cunoscutr sunt betisoarele  parfumate cu aroma de salvie.Feunzele proaspete de salvie culese  intre mai si noiembrie  servesc drept mirodenii  pentru bucatarie.
SFAT: taiati salvia puternic primavara, pentru a se ramifica si pentru a ramine stufoasa.
160x600px