flori de camera: 143
   flori cu frunze decorative (8)
   flori decorative infloritoare (64)
   palmieri (0)
   suculente (64)
    Aeonium
    Agave
    Auphorbia
    Crassula
    Echeveria
    Gasteria
    Haworthia
    cactusi
    kalanchoe
    liliaceae aloe
    sedum
    stapelia
    suculente neghimpoase
Acasa > Flori > flori de camera > suculente

STRAMOSII CACTUSILOR

Stramosii cacatusilor-cactusii au aparut pe pamint mai bine de 55 mln. de ani in urma.Stramosii acestor plante  originale au trait in conditiile vaforabile ale tropicelor si subtropicelor si avea tulpini si frunze obisnuite ca si alte plante.Pe masura schimbarilor conditiilor climaterice, care deveneau tot mai aride, se schimbau si cactusii, adaptindu-se la conditiile climaterice noi de viata.Frunzele lor s-au schimbat in spini,  ghimpi, perisori  care ne surprind prin diversitatea  de forme, dimensiuni si culori.Tulpinile lor s-au ingrosat treptat , devenind carnoase.Datorita acestor particularitati de adaptare la conditiile de seceta, aceste plante folosesc econom apa, pe care o acumuleaza  cu mare greutate.
In padurile tropicale se mai intilnesc cacatusi ce au frunze adevarate cum ar fi de exemplu specia stravechiului gen pereschia.
Cactusii pot avea forma de  plante erbacee, semiarbusti, arbusti  ba chiar si arbore.Exzista cactusi pitici de numai 1-2 cm, dar si cactusi cu inaltimea de  10-12 m( cereusul daiami din Argentina, care atinge in inaltime de pina la 25 m).Arborele acesta este un adevarat gigant in lumea cactusilor.Cactusii de forma de butoi in mediul natuaral pot acumula pina la 2500-3000 l. de apa.

160x600px