Total Imagini: 523
   A nouatati din viata plantelor (1)
   Adresa juridica:Stauceni str. (3)
   Din istoriea buchetului (27)
   Flori (267)
   Florile cantate in versuri (41)
   aranjamente gradini (17)
   arbori si arbusti (35)
   arta aranjarii (6)
   arta gradinii (11)
   cele mai frumoase gradini (4)
   citrice (7)
   legende despre flori (22)
   parfumuri proaspat culese (7)
   pentru dumneavoastra,femei (4)
   plante mirodenii (9)
   ritual fumegator (1)
   semnificatiea florilor (13)
   tratamente naturiste (12)
    legumele in viata ta
    tratamente cu flori de camera
    tratamente cu flori de ciimp
    tratamente cu flori de gradina
   vreau sa stiu mai multe despre (36)
Acasa > tratamente naturiste

calendula

calendula--  numita in popor galbenele, filimica. Daca florile ei nu se deschid pana la 8 dimineata, in ziua respectiva va ploua.Aceste plante au particularitati vindecatoare in rani si inflamatii. Ele au si un  efect pozitiv asupra plantelor.Ea contine substante care impedica atacarea plantelor vecine de catre insecte  sau animale de pamint.Petalele florilor servesc bine la  colorarea cascavalului, untului  si materialelor textile, se poate prepara un ulei curativ.Pentru aciasta florile  se culeg  intr-o zi insorita  si blanda si se usuca intr-un loc umbrit, dar cald.Apoi florile se zdrobesc usor  si se asaza intr-o sticla, in care se toarna apoi ulei de masline sau de floarea soareluiDupa 14 zile uleiul este bun de folosit.Acest ulei intareste sistemul imunitar  al organizmului, al pielii si al mucoaselor, fiind baza unor alifii extrem de binefacatoare.Florile aurii ale galbenelelor contin  o substanta coloranta  foarte puternica.
Tinctura de calendula-florile proaspat culese  se introduc intr-un vas de sticla , peste care se toarna alcool.Vasul se tine 2 saptamini la soare.
Alifie de calendula-100 gr de untura de porc se prageste ujor cu 20 gr de flori proaspete de calendula, se lasa pe a doua zi.Se strecoara compozitia printr-un tifon si se foloseste la  in caz de arsuru sau degeratuiri.

Perna de flori de calendula - se usuca  florile de calendula,se pun in pernute uscate si se folosesc in locurile dureroase-pe abdomen -boli ulceroase,pe mijloc -in caz de dureri renale, pe fata-pentru revigorarea tenului.
160x600px